28 Mart 2016 Pazartesi

Bol Soslu Islak Kek (Çiğ yumurtasız) | Mervia's World

Sosunda çiğ yumurta olan ıslak kekleri ben yiyemiyorum. Ay düşündükçe içim bir tuhaf oluyor. 😕 Bir de yarısı ıslanmış yarısı kuru kalmış ıslak kekleri de hiç sevmiyorum. Islak kek dediğin şöyle bol soslu olacak, oh tam ağzımıza layık. 🎀 Ben ıslak keki bir çok şekilde deneyerek en güzel tarifin bu olduğuna karar verdim. Tarif defterimin yıllardır vazgeçilmezi bu keki sizin de beğeneceğinize garanti veriyorum.. 💟



                     
MALZEMELER

▪ 4 yumurta
▪ 1 su bardağı toz şeker
▪ 1 su bardağı süt
▪ 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
▪ 2 su bardağı un
▪ 1 paket kabartma tozu
▪ 1 paket vanilya
▪ 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;
▪ 1,5 su bardağı süt
▪ Yarım su bardağı toz şeker
▪ Yarım su bardağı sıvı yağ
▪ 3 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri 5 dk kadar mikserle beyazlaşana kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyip 2 dk daha çırpalım. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyelim ve tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım. Karışımı yağladığımız ve unladığımız fırın kabına dökelim (ben büyük kare borcam kullandım) ve 170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
Sosu için tüm malzemeleri karıştırıp, şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtalım. Keki ılındıktan sonra dilimleyelim ve kürdanla delikler açalım. Sosu kekimizin üstüne dökelim.

 Afiyet olsun.. 👌



2 yorum:

  1. Resim gayet iştah acısı tarifi ile ilgilenmiyorum ama açıkcası bu kekin tadını merak ediyorum :) (tarifi ile ilgilenmeme sebebim mutfakta ki yeteneksizliğim )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, belki bir gün denersiniz :)

      Sil