16 Mart 2016 Çarşamba

Elmalı Kafes Kurabiye | Mervia's World

Kurabiyelerin en güzelidir bence "elmalı kurabiye". Hele ki bu "kafes" şekliyle gerçekten mükemmel oluyor. 💟 Elmalı kurabiyeyle ilgili o kadar çok tarif var ki insan hangisini yapacağına karar veremiyor. Ben çok çeşitli tarifler denemiş biri olarak en güzel tarifin bu olduğuna karar verdim. İnanın bu tarif yiyen herkes tarafından beğeniliyor. Kendi sözümde ve arkadaşımın nişanında yaptığımda herkesin hangi pastaneden aldınız soruları tarifin güzelliğini kanıtlamış oldu. Özel günlerde elmalı harcın içine çok az kırmızı gıda boyası koyuyorum. Görüntüyü bir hayal edin.. 😊 Ayrıca diğer tariflerde bir paket margarin konurken ben yarım paketin yeterli olduğunu düşünüyorum. Deneyin, pişman olmayacaksınız.. 🎀


MALZEMELER

Hamuru:
Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
Yarım su bardağı yoğurt
Çay kaşığı ucuyla tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İç Harcı:
4 elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurta akını, yoğurdu, tuzu biraz un koyarak yoğuralım. Kabartma tozunu ilave edip kontrollü bir şekilde unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak yumuşacık bir hamur yoğuralım ve bir kenara alıp içini hazırlayana kadar dinlendirelim. Bu arada elmaları soyup rendeleyelim, pişirme kabına alıp üzerine şekeri, tarçını ilave edip şekeri eriyene kadar pişirelim. En son ceviz içini ekleyip soğumasını bekleyelim. 
Şimdi elmalı kurabiyemizi yapmaya geçelim 👇 
Hamurdan portakal kadar bir parça koparıp merdaneyle açalım, her tarafının iyi pişmesi için hamuru ince açmaya özen gösterelim, düzgün bir yuvarlak için tabakla veya tencere kapağıyla keselim. Hamuru dörde bölelim, her bir böldüğümüz üçgen parçalarımızı bıçakla sivri uçlarından karşılıklı ikişer kez çizelim, kalan kısıma elmalı harcı koyalım, karşılıklı kenarları birbirinin üstüne kapatıp alt kısmındaki fazlalığı bıçakla keselim 👇


                   Kurabiyemizin yapım aşamasını bu şekilde tamamlayalım ☝



 Fırın tepsimize dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi hafif pembeleşinceye kadar pişirelim, fırından çıkıp ılıyınca kurabiyelerimizin üstüne pudra şekeri serpelim. Afiyet olsuuun.. 👌

NOT: Elmalı kurabiyelerin ertesi gün yumuşamaması için üstüne ince bir bez veya peçete örterek muhafaza edin..

2 yorum:

  1. Okadar kolaymis gibi yazmissin ki yapasim geldi gercekten eline saglik;)

    YanıtlaSil