17 Mart 2016 Perşembe

Beşamel Soslu Tavuklu Patlıcan | Mervia's World

Bu tarifi taa ne zaman bir yerlerde görüp not almıştım fakat bugüne kadar denemek kısmet olmamıştı. Bugün o günmüş..! Keşke daha önce deneseymişim, eşim de ben de bayılarak yedik. Patlıcanın her halini severim ama bu hali gerçekten mükemmel 💟

 Biz 2 kişi olduğumuz için ben bu ölçülerde yaptım, ancak 3 kişilik de diyebiliriz. Siz fazla kişiyseniz ölçüleri arttırabilirsiniz.. 🎀



MALZEMELER

▪ 1 adet bostan patlıcan
▪ 250 gr tavuk (ben kalça eti kullanıyorum)
▪ 5-6 kaşık domates rendesi
▪ 1 yemek kaşığı salça
▪ Kimyon
▪ Köri
▪ Pulbiber
▪ Tuz
▪ Karabiber

Beşamel sos için;
▪ 1 yemek kaşığı tereyağı
▪ 1 yemek kaşığı sıvıyağ
▪ 1 yemek kaşığı un
▪ 1 su bardağı süt

YAPILIŞI

Patlıcanları 1 parmak kalınlığında halka halka kesip bol yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları fırın kabımıza diziyoruz.

Tavukları kuşbaşı doğrayıp 2 kaşık sıvıyağda (ben zeytinyağı kullanıyorum)
soteliyoruz. 5-6 kaşık domates rendesi, kimyon, köri, pulbiber, tuz ve karabiber ilave edip biraz daha pişiriyoruz. Sotelediğimiz tavukları da patlıcanların üzerine paylaştırıyoruz.

Beşamel sos için yağ ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü ilave edip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alıyoruz. Pişirdiğimiz beşamel sosu da tavukların üzerine birer kaşık olmak üzere koyuyoruz.

En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz.

1 yemek kaşığı salçayı biraz kaynar suyla karıştırıp fırın kabına döküyoruz. (Salçalı suyu kenardan ve boşluklardan koyun, direkt yemeğin üstüne boşaltmayın.)
Ve yemeğimizi üstü kızarana kadar 200 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun..👌

4 yorum:

  1. Gercekten blogun tam benlik besamel sos bayildigim bir sey zaten neye konsa yakisiyor:)

    YanıtlayınSil
  2. Olsada yesek dedirten cinsten :) ellerine sağlık canim:)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim 💟

      Sil