25 Nisan 2016 Pazartesi

Puf Poğaça | Mervia's World

İstediğim gibi puf puf yumuşacık ve ertesi gün de aynı yumuşaklıkta kalabilen poğaça tarifi bulana kadar o kadar çok tarif denedim ki ohh sonunda buldum!🙌 Bu poğaçaları fırından çıktıktan sonra hafif ılıkken buzluğa koyuyorum. Çözüldüğünde ısıtmadan bile aynı ilk günkü tazelikte afiyetle yiyoruz. Buzluğumdan asla eksik etmediğim poğaçalarımı sizin de denemenizi mutlaka tavsiye ederim. 🎀





MALZEMELER

▪ 1 paket instant maya
▪ 1 su bardağı ılık süt
▪ 1 su bardağı sıvı yağ
▪ 1 şişe maden suyu
▪ 2 yemek kaşığı toz şeker
▪ 1 tatlı kaşığı tuz
▪ Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Büyük bir kapta ılık sütü, toz şekeri ve mayayı karıştıralım. Karışıma sıvı yağ, soda ve tuzu ilave edip karıştıralım. Unu da azar azar ilave edip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak yumuşacık bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğuralım. Hamurun üstünü örtüp 40 dk kadar dinlendirelim. Hamurdan ufak bezeler koparıp dilediğiniz iç harcını koyarak veya sade olarak yağlanmış tepsiye dizelim. (Ben içine zeytin koydum.) Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpip tepside 30 dk kadar dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca üzerine nemli havlu koyup dinlendirelim.

Afiyet olsun.. 👌

5 yorum:

  1. Ne güzel yapıyorsun maşallah! ^^
    Ellerine sağlık canım alıyorum tarifleri. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Gerçekten çok başarılı bir poğaça, mutlaka deneyin :))

      Sil
    2. Tarifine bayıldım . Yediğim ve yaptığım en güzel mayalı poğaça.artik arşivim de en gözde tarif olarak kalacak

      Sil
    3. Ellerine sağlık çok teşekkürler paylaşım için

      Sil
    4. Çok sevindim beğenmene canımm, afiyet bal şeker olsun ❤😚

      Sil